Словения постигна очаквана победа макар и със само 2:0 над Сан Марино във втора среща от квалификациите за Евро 2024 в група „H“. И двете попадения паднаха след почивката в рамките на само четири минути и бяха дело на Бенямин Шешко в 56-ата и автогол на Роберто Ди Майо в 60-ата минута.

Като цяло футболистите на Матияж Кек изиграха добър мач, доминираха напълно, но нямаха късмет да стигнат до още по-убедителен резултат, след като удариха и две греди.

В 18-ата минута защитникът на Лудогорец - Жан Карничник, който играе под наем в Целие, удари първата от тях, след като засече топката за втори път след страхотно първо спасяване на Елиа Бенедетини. Малко след това дойде и неприятна новина за домакините, тъй като един от централните бранители Яка Бийол трябваше да бъде принудително заменен. Последваха още няколко пропуска пред вратата на гостите.

Домакините имаха претенции и за дузпа няколко минути преди края на първата част, когато Бенямин Вербич опита сам да преодолее няколко бранители в тъмно синьо, след което се строполи на земята. Топката като по чудо не се озова в мрежата и в добавеното време, след като Бенедетини се намеси при едно центриране, но последвалият удар от границата на наказателното поле премина покрай дясната греда на стража.

Словенците успяха да открият резултата в 57-ата минута, но не и без доза късмет. Тогава техен футболист влезе в наказателното поле и стреля, кълбото се отклони в гърба на бранител на Сан Марино, но само за да срещне гърдите на Бенямин Шешко преди да влети в мрежата за 1:0.

Второто попадение не закъсня и след четири минути резултатът беше удвоен, макар че отново по комичен начин. След едно центриране отдясно топката летеше в голяма степен безопасно към наказателното поле, но защитникът Роберто Ди Майо отклони топката в мрежата си за крайното 2:0.

До края на срещата Словения не допусна изненада и се поздрави с втора поредна победа. Така футболистите на Матияж Кек оглавиха еднолично тяхната група „H“ с шест точки. Сан Марино очаквано е на дъното в подреждането с две поредни загуби.