Чехия победи измъчено с 1:0 у дома Фарьорски острови в квалификация от група Е за Европейското първенство в Германия догодина.

Домакините отправиха цели 29 удара, нацелиха две греди, но в крайна сметка спечелиха, благодарение на дузпа в края. Чехия се изкачи на второ място във временното класиране с актив от 11 точки, докато Фарьорски острови е на последното пето място с едва 1.

Чехите можеха да поведат още в четвъртата минута, когато Михал Садилек отправи коварен удар, който срещна десния страничен стълб. Десет минути по-късно Ондрей Лингър нанесе удар с глава от близка дистанция, но слабо и право в ръцете на вратаря Матиас Ламгауге.

В 35-ата минута десният страничен стълб отново спаси гостите, след като Адам Хложек го нацели от пряк свободен удар. Дълбоко в добавеното време на първата част Хложек излезе на добра позиция и засече центриране от крилото, но ударът му мина на сантиметри над вратата.

В 74-ата минута Одмар Ферьо игра с ръка в наказателното поле, което доведе до дузпа за Чехия. Зад топката застана Томаш Соучек, който не сгреши и с удар в средата се разписа за 1:0, което се оказа и крайният резултат.