Испания изненадващо загуби визитата си на Шотландия от квалификациите за Евро 2024, но новият селекционер на иберийците Луис де ла Фуенте заяви, че е доволен от представянето на тима и няма причини да критикува футболистите. 

“Направихме доста неща по правилния начин в търсене на добър резултат. Ще запазя като спомен положителните моменти. Има какво да подобряваме, но съм доволен от отношението на футболистите. Най-важното е да си извадим точните изводи”, коментира Де ла Фуенте. 

“Двата гола бяха плод на случайности. Не мога да упрекна играчите. На това ниво всеки детайл може да се окаже решаващ. През първото полувреме доминирахме, а после съперникът отби всички наши атаки. Мачът наистина беше много труден и Шотландия наказа грешките ни. Не виня нито Педро Поро, нито Даниел Карвахал. Това бяха нормални футболни ситуации. Създадохме положения и като цяло ми хареса, че играхме по начина, по който искахме”, продължи испанският селекционер. 

“Тази загуба не променя плановете ни. Остават още 6 мача и целта ни е да спечелим всеки от тях. Знаехме, че няма да е лесно. Ние имахме повече положения, но Шотландия реализира своите. За 4 дни тренировки отбелязахме сериозен напредък. Имам идеи, над които ще работя. Трябва да запазим увереността си. Днес ни липсваха единствено головете. Убеден съм, че ще ставаме все по-добри”, заключи Де ла Фуенте.