Гарет Саутгейт няма да вземе решение за бъдещето си начело на английския национален отбор след Европейското първенство в Германия, като обяви, че представянето на отбора няма да бъде единственият определящ фактор. От дълго време се говори, че 53-годишният специалист ще напусне след края на форума през идното лято.

Същото обаче се говореше и за след Световното първенство в Катар в края на 2022-а година, като сега настоя, че единственият му фокус е подготовката на тима за наближаващия турнир, в който се надява Англия най-сетне да триумфира. На директен въпрос дали е взел решение, Саутгейт каза „не“.

„Трябва да видим как ще премине лятото. Просто е. Знам какво сме способни да постигнем през лятото, знам какъв би бил моят собствен критерий за успех. Не мисля за нищо друго в момента... В крайна сметка ние трябва да осигурим добро представяне и трябва да вземем най-добрите решения за всички. Няма да съм в състояние да взема това решение (за бъдещето си) преди турнира. Фокусиран съм единствено към това Англия да спечели турнира“, заяви Саутгейт след жребия за Лигата на нациите в четвъртък вечер.

На въпрос дали резултатите от UEFA EURO 2024 ще бъде основният определящ фактор, Саутгейт каза че „не е задължително“.