Отборът на Англия няма да използва приятелския двубой във вторник срещу Шотландия като възможност за експерименти, увери селекционерът Гарет Саутгейт преди срещата в Глазгоу.

Англия завърши при 1:1 срещу Украйна на полска земя в събота и за първи път загуби точки в квалификационната си група за Евро 2024. Мачът утре вечер ще отбележи 150-ата годишнина от първия сблъсък между двата футболни тима.

"Трябва да намерим правилния баланс между физическата свежест, опита, възможността за изява за повече играчи, победата и доброто представяне. Това са нещата, които се очакват от нас", заяви Саутгейт на пресконференцията преди двубоя.

"Изправяме се срещу състав от високо ниво, който се готви да ни представи голямо предизвикателство. Не можем да прекаляваме с експериментите, защото би било смешно", добави старши треньорът на английския национален футболен отбор.

За последно Англия и Шотландия се срещнаха на стадион "Уембли" в Лондон по време на Евро 2020 и приключиха при равенство 0:0.

"Мисля, че те се представиха отлично тогава. Като всеки един отбор, който играе по-дълго време в същия състав, играчите трупат опит. Израснаха доста. Имат сачовуствието от някои големи резултати наскоро", каза още Саутгейт.

Англичаните ще носят възпоменателни екипи преди мача - фланелка с оригиналния герб от първата футболна среща с Шотландия през 1872 година, завършила 0:0. От тогава двата тима са се срещали повече от 100 пъти, като Англия има 48 победи, а Шотландия - 41.