Националният отбор на Уелс трябва да даде всичко от себе си в последния си квалификационен мач за Евро 2024 срещу Турция, въпреки че е изправен пред трудна задача да си осигури директно класиране за финалите в Германия, заяви мениджърът на "драконите" Роб Пейдж.

Уелският тим, който е на трето място в група "D" с актив от 11 точки от 7 мача, завърши наравно 1:1 с Армения в Ереван в събота вечерта. Отборът, воден от Пейдж, е на пет точки зад лидера в групата Турция, докато Хърватия има 13 точки на втората позиция.

Уелс ще се изправи срещу Турция в Кардиф във вторник и ще трябва задължително да спечели и да се надява Хърватия да не победи Армения у дома. Ако не успеят да се класират автоматично, "драконите" вероятно ще играят бараж.

"Ситуацията е извън нашия контрол. Това е положението и трябва да продължим. Ако трябва, ще играем плейоф през март. Ако резултатите са в наша полза, ще имаме възможност да се класираме директно. Можем да контролираме само нашите изяви и да помогнем нашите играчи да бъдат в правилното настроение, както и в добра психическа и физическа форма за вторник. Трябва да завършим тази кампания на високо ниво. Важно е да наберем инерция, ако имаме мач през март", заяви Пейдж, цитиран от световните агенции.