Организационният комитер на Световното първенство в Катар през 2022 година обяви стадиона в Халифа за официално открит, пет години преди старта на надпреварата. Намиращата се в Доха арена е построена през далечната 1976 година, а след реновацията си разполага с повече от 40 хиляди седящи места.

Също така домакините са се погрижили на стадиона да има специална охлаждаща система, която да позволява температурата на стадиона да не надвишава повече от 26 градуса, а тази на трибуните - не повече от 28 градуса по Целзий.

На 19 май пък ще се проведе първия мач на обновения стадион. Трябва да се определи шампиона на местната Купа на Емирствата, а двата отбора, които ще мерят сили са Ал-Раян и Ал-Саад.

Реновирането на стадиона не дойде без злополучен инцидент в периода на обновлението, когато през януари загина британски строител, който е част от голямата бригада. Досега през почти цялото време Катар е обвиняван в експлоатиране на човешкия труд, като служителите твърдят, че живеят в неприятни условия, без елементарни необходимости.