Билетите за Световното първенство в Катар бяха пуснати на редуцирани цени, като местните жители ще могат да посещават мачове за едва 11 долара.

Властите все още не са обявили колко фенове ще бъдат допускани на стадионите за дебютния Мондиал в арабската страна, който ще се проведе от 21 ноември до 18 декември.

Международната футболна федерация (ФИФА) стартира жребий, който предлага индивидуални билети за мачове за най-малко 69 долара за чуждестранни привърженици – около 1/3 по-малко от Световното в Русия, но билет за финала може да достигне 1607 долара.

Жителите на Катар, включително мигрантските работници, чието третиране е източник на противоречие за организаторите, ще могат да получат якета за най-малко 11 долара. Феновете, които подадат молба за различни пакети – за индивидуални мачове или последването на отбор, или за специални билети на стадионите, ще попаднат в жребий след първия краен срок на 8 февруари. ФИФА заяви, че запалянковците, които са успешни в жребий на случаен принцип, ще бъдат известени до 8 март.