Полша постигна победа с резултат 3:1 в домакинството си на Украйна в контролна среща, която е част от подготовката на двата тима за започващото след седмица UEFA EURO 2024 в Германия. И четирите попадения паднаха през първата част, когато „Дружина полска“ поведе с три чисти попадения, които бяха дело на Себастиан Валукевич в 11-ата, Пьотр Желински в 16-ата и на Тарас Романчук в 30-ата минута. Четири минути преди почивката пък Артьом Довбик оформи крайния резултат.

За домакините тази среща пропусна звездата на Лудогорец Якуб Пьотровски, както и още седем негови сънародници, тъй като селекционерът Михал Пробиерц реши да направи експерименти в състава.

Снимки: БТА / BTA
33 снимки

През втората част на терена се появи капитанът Роберт Левандовски, който стартира вечерта на пейката и влезе като резерва в 61-ата минута, когато замени голмайсторът Жиелински. Нападателят на Барселона, обаче, не успя да зарадва публиката с попадение и така остави головите си обувки за финалите в Германия.

Полша има да изиграе още една контрола срещу Турция, преди да стартира участието си на Европейското първенство, където е в група „D“ с отборите на Австрия, Нидерландия и Франция. За Украйна предстои мач с Молдова и след това се отправя към Германия, където е в група „E“ с тимовете на Румъния, Словакия и Белгия на UEFA EURO 2024.