Легендата на нидерландския футбол – Вилем ван Ханегем, не се изказа особено ласкаво за бившия капитан на Ливърпул и настоящ халф на Аякс Амстредам, а именно Джордан Хендерсън. Според европейски шампион с Фейенорд от миналия век англичанинът е играч „средна класа“, но явно Аякс от това се нуждае според него.

Хендерсън преустанови престоя си в Саудитска Арабия в Ал Етифак през зимата и реализира трансфер в нидерландския гранд през януари. При сделката от Аякс обявиха, че са следили внимателно какво ще се случи с опорния полузащитник и привличането му е на база факти.

„Трябва ли да кажа, че той е толкова добър колкото го знаем преди? Той е просто играч от средна класа, това е той“, каза Ханегем в своя подкаст.

„Показа ли нещо специално в мача с ПСВ? Може би Аякс се нуждаят от такъв играч като него в този момент“, иронизира легендата на Фейенорд.

Хендерсън, който премина от Ливърпул в Ал Етифак през лятото, се надява, че представянето му в Аякс ще му донесе място в националния отбор на Англия за UEFA EURO 2024.