Нидерландия победи Гибралтар с 3:0 у дома в квалификация от група В за Евро 2024. "Лалетата" бяха пълни господари на терена, като отправиха цели 49 удара към вратата на своя съперник, но вкараха само три попадения. Освен това домакините играха с 40 минути с човек повече. 

В неочакван герой за победителите се превърна защитникът Нейтън Аке, който вкара два гола, а веднъж се разписа Мемфис Депай. 

Домакините поведоха в 23-ата минута след многоходова атака. Дензъл Дъмфрис получи отдясно и центрира в наказателното поле, а Депай с глава прати топката в далечния ъгъл. 

Домакините започнаха активно второто полувреме и още в 50-ата минута удвоиха аванса си. Коди Гакпо, който се появи в игра за началото на втората част на мястото на Жоржиньо Вайналдум, центрира отляво, бранител на Гибралтар се опита да изчисти, но топката стигна до Дъмфрис, който я върна успоредно на голлинията, след което Аке засече с глава на далечната греда за 2:0.

Минута след това Гибралтар остана с човек по-малко. Уокър стъпи опасно на крака на Вайфер и получи червен картон. Въпреки това до края на мача Нидерландия вкара само още един гол. В 82-ата минута Аке отправи удар от границата на наказателното поле, а след рикошет в защитник топката се озова във вратата. 

Така Нидерландия вече има 3 точки в актива си, докато Гибралтар е с нула.