Националите на Северна Македония понесоха доста критики от страна на медиите в югозападната ни съседка след катастрофалната загуба с 0:7 при гостуването на Англия на “Олд Трафорд” в мач от евроквалификациите. Сред тези, които бяха най-остри в оценките си, бяха колегите от sportmedia.mk.

“Тежко е, болно е. Дори и най-големите песимисти не очакваха такова поражение, когато става дума за македонския национален отбор. Да, не е толкова голяма трагедия, че си загубил със 7 гола, а начинът, по който си загубил. Хей, играеш на “Олд Трафорд” срещу Англия. Така че трябва да летиш, бре. Да хапеш, да играеш до последната капка пот, до последната капка кръв заради себе си, заради съотборниците си и заради тези 1000 фена, които дойдоха да те подкрепят, и на първо място да умреш на терена за Македония. Така се играе за националния отбор на своята страна".

"Жалко, че не видяхме това от нито един от нашите “манекени”, които се държаха бездушно, сякаш им беше все едно дали ще загубят с 3:0, 7:0, или 10:0. Е, не може така, не става така. Така може да се играе само на двора с малки врати. Тази вечер нямаше да обелим и дума, ако беше 10:0, но да видим огъня в очите на “манекените”, да видим борба, да видим това, което досега красеше това поколение, тази Македония. А за анализ тепърва ще видим. Има много, много да се коментира и говори…”, написа в своя коментар кореспондентът на сайта - Игор Ивановски, който в репортажа си за двубоя преименува “Театъра на мечтите” на “Театъра на кошмарите”.

Между временно, бившата националка на Северна Македония при жените Афродита Салихи също не пропусна да се подиграе с представянето на мъжете. Повод за това са критиките преди година, когато женския състав на страната загуби с 0:10 като домакин на Англия в световна квалификация. “Е, нека видят какво ни беше и на нас, жените, с Англия. “Мястото им е в кухнята”. Айде и вие на скарата и на бирата, ДОМАКИНИ”, написа Салихи в профила си във Фейсбук.