Испания сътвори нов голов рецитал в евроквалификациите от група "А". След като преди дни разбиха Грузия със 7:1, днес иберийците се разправиха с Кипър, побеждавайки го с 6:0 в домакинството си от 6-ия кръг. Играчите на "Ла Фурия" правеха, каквото си искат на терена и можеха да вкарат и доста повече попадения. Точни за успеха бяха Гави (18'), Микел Мерино (33'), Хоселу (70'), Феран Торес (73' и 83') и Алекс Баена (78').

В 18-а минута "Ла Фурия" материализира превъзходството си. Хосе Гая прати дълъг пас към Нико Уилямс по лявото крило, той успя да стигне топката на аутлиинята и да центрира за Гави, който от воле стреля във вратата за 1:0. В 21-вата минута резултатът можеше да бъде удвоен. При центриране от корнер Аймерик Лапорт бе намерен непокрит в наказателното поле, но изстрелът му с глава бе доста неточен. Поредна възможност за домакините дойде в 28-ата минута, когато Мората открадна топката в наказателното поле, обърна се и стреля по диагонал, но встрани от вратата.

Минута по-късно иберийците пропиляха още по-добър шанс. Нико Уилямс се отскубна зад защитата, но останал очи в очи с вратаря Мол не успя да го преодолее. В 33-тата минута вторият гол все пак дойде. Нико Уилямс прати перфектно центриране отляво към Микел Мерино, който с глава порази вратата за 2:0. В 36-ата минута Ламин Ямал навърза двама защитници на съперника, след което реши да стреля от малък ъгъл, но вратарят на Кипър бе на мястото си и спаси. В 39-ата минута преднината на домакините можеше да стане класическа. Ламин Ямар отправи изстрел, който се отби от напречната греда, а Алваро Мората вкара при добавката. Оказа се обаче, че е бил в засада и голът бе отменен.

Второто полувреме започна в далеч по-ниско темпо. Испания пордължаваше да има инициативата, но атаките на домакините, не бяха толкова опасни. Въпреки това в 70-ата минута резултатът стана класически. Дани Карвахал центрира отдясно и Хоселу с глава отблизо бе точен за 3:0. Две минути по-късно Кипър стигна до първото си положение в мача. Маринос Ционисотправи точен, но слаб удар, който не затрудни Унай Симон. Веднага след това обаче последва четвърто попадение във вратата на гостите. Дани Карвахал се измъкна отдясно и върна за Феран Торес, който от движение заби кълбото в мрежата за 4:0.

Петият гол дойде в 78-ата минута. Хоселу получи центриране отдасно, ударът му бе блокиран, но топката се върна в нападателя, който с пета намери Алекс Баена, а дебютантът за Испания стреля във вратата за 5:0. Феран Торес удвои головата си сметка в 83-ата минута. Той получи прекрасен дълъг пас, овладя от движение и отбеляза за 6:0. Въпреки успеха Испания остава на 2-рото място в групата с 9 точки, като изостава с 6 зад лидера Шотландия, който обаче е с мач повече в актива си. Кипър е на дъното в групата без спечелена точка до момента.