Нидерландия ще се опита да използва последната си квалификация за Евро 2024 като гост на Гибралтар като шанс не само за голове, но и за това резервните играчи да заявят претенции за място в състава на финалите догодина, каза селекционерът Роналд Куман.

"Лалетата" си осигуриха място на турнира през юни 2024-а в Германия, като победиха Ирландия с 1:0 в Амстердам в събота, за да си гарантират второто място в група "B" и сега завършват квалификациите си във Фаро (Португалия).

"Искам да видя някои нови момчета в действие", заяви Куман на пресконференция, добавяйки, че въпреки натоварения график на неговите най-добри играчи, никой не се отказва доброволно от мястото си.

"Всички те искат да имат колкото се може повече мачове срещу името си, така че не са доволни, ако не ги пусна в игра", добави той.

Нидерландците се изправят срещу тима на Гибралтар, който загуби с 0:14 от Франция в Ница в събота и Куман каза, че неговите футболисти също ще се опитат да вкарат много голове.

"Няма много какво да се спечели в мач като този. За нас е като част от подготовката за Европейското първенство. Срещу този съперник искам да видя интензивност и много голове", коментира Куман.

"Наистина не искам рекордна победа. Искам да почувствам след това, че сме направили всичко възможно, за да вкараме повече голове. Изглежда ми ясно, че атакуващата игра ще трябва да бъде по-добра от тази срещу Ирландия", допълни той.

Куман разкри на пресконференцията, че Нидерландия са уредили приятелски мач срещу Германия догодина, но каза, че той ще бъде отменен, ако двете страни се паднат в една и съща група за Евро 2024. Жребият е в Хамбург на 2 декември.