Кристиано Роналдо ще бъде включен в състава на Португалия за първите квалификации за Евро 2024 срещу Лихтенщайн и Люксембург по-късно този месец. 38-годишният нападател не е коментирал бъдещето си в националния отбор след отпадането на Португалия на четвъртфиналите от Мароко на Световното първенство в Катар в края на миналата година.

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед напусна Европа след края на Мондиала, за да се присъедини към саудитския Ал Насър, но The Athletic твърди, че той остава отдаден на това да представлява своята страна.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

Роналдо има най-много мачове на национално ниво в историята на мъжкия футбол със 196 срещи, рекорд, който държи заедно с Бадер Ал-Мутава от Кувейт.

Ако Роналдо бъде повикан за иберийците, то той ще играе под ръководството на пети треньор на Португалия след назначението на Роберто Мартинес през януари. Преди това Кристиано беше в състава на Луиш Фелипе Сколари, Карлос Кейрош, Пауло Бенто и Фернандо Сантош.

Мартинес вече се е срещнал с Роналдо и решил да повика ветерана, който има осем гола в девет мача за Ал Насър, който е втори в Саудитската лига.