Косово и Швейцария завършиха наравно 2:2 в мач от група I на квалификациите за Европейското първенство догодина в Германия.

БГНЕС
30 снимки

„Кръстоносците“ на два пъти повеждаха след гол на Ремо Фройлер и автогол на Амир Рахмани, но с две попадения Ведат Муриджи измъкна косоварите от поражението. Въпреки ремито Швейцария остава на върха в класирането с актив от 11 точки. Румъния е втори с 9, следван от Израел с 8. Беларус и Косово са с по 4 и на дъното е Андора с 2.

Швейцария пък поведе при визитата си в Прищина с гола на Ремо Фройлер в 14-ата минута. Той се възползва от асистенцията на футболиста на Майнц Едимилсон Фернандеш. До почивката гостите запазиха крехкия си аванс от един гол. Отговорът на Косово дойде чак в 65-ата минута, когато Муриджи откри головата си сметка в мача – 1:1.

Десетина минути преди изтичането на редовното време Рахмани прати топката в собствената си мрежа и швейцарците отново излязоха напред в резултата. Косово не се предаде до самия край и дълбоко в добавеното време втори гол на Муриджи им донесе равенството 2:2 и престижната точка.

За косоварите предстои гостуване на северната ни съседка Румъния само след три дни, докато Швейцария посреща тоталния аутсайдер в групата Андора.