Капитанът на Република Ирландия Шеймъс Коулмън ще бъде до последно под въпрос за европейската квалификация срещу световния вицешампион Франция. Двата тима се изправят един срещу друг утре вечер, 27 март, от 21:45 часа българско време.

34-годишният защитник на Евертън се присъедини към националния отбор на "детелините" с леко разтежение в областта на бедрото, като селекционерът на ирландците Стивън Кени призна, че той е под въпрос за срещата на "Авайва Стейдиъм". "Не, той не е отпаднал от сметките. Трябва да видим как ще мина тренировката в неделя", каза той. По-късно Коулмън се яви на тренировъчното игрище, но до последно ще бъде под съмнение за сблъсъка с "петлите", които започнаха кампанията си с убедителна победа над Нидерландия с 4:0 у дома.

"Трябва да видим как ще протекат нещата. Не бих искал да давам проценти, но със сигурност Шеймъс е добър играч. Не става въпрос толкова за опита му, колкото за това, че самият той играе добре в момента. Опитът е фактор, но изявите му за Евертън са много силни напоследък. Той е нашият капитан, но ще видим какво ще стане", допълни Кени.

Междувременно, левият уингбек Калъм О'Дауда получи травма на слабините по време на успеха над Латвия с 3:2 в приятелска среща в сряда и докато той все още не е отпаднал окончателно от сметките, Роби Брейди от Престън бе повикан като заместник. За ирландците това ще бъде първа европейска квалификация в група В. В другия мач от групата в понеделник Нидерландия приема аутсайдера Гибралтар, който понесе домакинска загуба от Гърция на старта с 0:3.