Израел и Швейцария не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в отложена среща от седмия кръг на квалификациите в група „I” за UEFA EURO 2024 в Германия. Срещата се игра на стадион „Панчо Арена“ в Унгария заради военната обстановка в ивицата „Газа“, като поради същата причина специално този мач бе отложен преди месец, когато трябваше да се изиграе.

„Кръстоносците“ поведоха в резултата чрез Рубен Варгас в 36-ата минута, но символичните домакини изравниха две минути преди края на редовното време, когато се разписа Шон Вайсман.

Снимки: БТА / BTA
46 снимки

Израелците показаха характер и смело навлизаха в половината на съперника, като не се притесняваха да пращат често топката в швейцарското наказателно поле.

Въпреки това гостите бяха тези, които откриха резултата около 10 минути преди края на първото полувреме, когато Рубен Варгас засече центриране с глава на Едимилсон Фернадес и прати топката във вратата, пазена от Омри Глазер.

През второто полувреме символичните домакини продължиха да опитват да притискат съперника си, докато възпитаниците на Мурат Якин се отпуснаха, изчаквайки края на срещата, което им изигра лоша шега. В 88-ата минута Израел изравни, когато Шон Вайсман засече центриране дълбоко в наказателното поле и прати топката в горния десен ъгъл за крайното 1:1.

Швейцарците дори доиграха срещата с десет човека, след като директен червен картон получи Едимилсон Фернадес в четвъртата минута от добавеното време.

Така интригата в група „I“ остана отворена за последните два кръга от квалификациите. Два мача преди края разликата между двата тима остава 4 точки, като швейцарците все още са първи с 16 точки, колкото има и Румъния, докато израелците са трети с 12 пункта. За „кръстоносците“ предстои домакинство на Косово и директен мач със северните ни съседи в Букурещ, докато Израел приема Румъния и гостува на Андора.