Италия победи Малта с 4:0 на стадион "Сан Никола" в Бари в мач от евроквалификациите за Евро 2024. За "Скуадра адзура" се разписаха Джакомо Бонавентура, Давиде Фратези, а две попадения отбеляза Доменико Берарди. Италия бе по-силният отбор и изцяло контролираше двубоя, като можеше да отбележи и още голове. След тази победа Италия е вече 2-и с 10 пункта на сметката си, а Малта остава на 5-а позиция без точков актив.

Gulliver/GettyImages
52 снимки

В 5-а минута Джанлука Манчини достигна до топката ог ъгловия удар в близост до точката на дузпата и я заби с глава, само за да разтресе напречната греда. Късмет за гостите, след като кълбото излезе в аут.

Джакомо Бонавентура овладя добре топката в 23-а минута в противниковото наказателно поле, като не се поколеба да стреля с десния крак и изпрати много мощен и неспасяем удар към вратата на Малта, а Бонело не успя да реагира - 1:0 за Италия.

В първата минута на добавеното време за първата част Барела намери Доменико Берарди, а последният овладя и навлезе в наказателното поле с топка в крака, след което стреля по страхотен начин с левия си крак в далечния ъгъл, като остави безпомощен Бонело - 2:0 за Италия.

В 64-а минута Италия организира страхотна контраатака, при която Доменико Берарди достигна до избита топка в наказателното поле, като офанзивният футболист бе на точното място в правилния момент и връхлетя върху топката, пращайки я силно във вратата на Малта - 3:0 за Италия.

В добавеното време на срещата Давиде Фратези успя да се отскубне от противниковите играчи, като стреля от границата на наказателното поле, а ударът попадна в близкия ъгъл на вратата на Малта - 4:0 за Италия.

Стартови състави:

Италия: 1. Донарума, 3. Димарко, 23. Бастони, 14. Манчини, 13. Дармиан, 8. Бонавентура, 5. Локатели, 18. Барела, 7. Кийн, 11. Берарди, 10. Распадори

Малта: 1. Бонело, 3. Камензули, 22. Мускат, 13. Пепе, 23. Апап, 7. Мбонг, 20. Янкам, 19. Кристенсен, 6. Гийомиер, 21. Мбонг, 9. Монтебело