Украйна и Италия завършха 0:0 в решителен квалификационен мач от Евро 2024. Двата отбора не успяха да си отбележат гол, но и пред двете врати имаше сериозни опасности. Вратарите в този мач блеснаха с няколко спасявания, а в края на срещата Украйна имаше сериозни претенции за дузпа, която не бе отсъдена. С това равенство Италия завърши 2-и с актив от 14 точки, докато Украйна остава на трета позиция със същия актив, но "Скуадра адзура" ще играе на Евро 2024.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

В петата минута дойде първият удар в срещата, след като Виктор Циганков напредна с топка в крака и опита удар от дистанция, но Донарума нямаше проблем да улови. Малко по-късно Федерико Киеза получи брилянтно подаване, но пропиля огромна възможност, шутирайки от малкото наказателно поле над напречната греда.

В 13-а минута Судаков си освободи пространство в противниковото наказателно поле и отправи мощен изстрел, но Донарума отново се намеси, успявайки да отрази. Малко след това Барела пробва тежък удар от дистанция, но Трубин също демонстрира рефлекса си и изби в корнер.

В 30-а минута Давиде Фратеци получи чудесно подаване в наказателното поле, като не се поколеба да стреля, но Трубин блесна със спасяване.

Двайсет минути след началото на втората част Украйна изпълни дълго странично хвърляне, а защитата на Италия и Донарума не се разбраха, при което Мудрик можеше да се разпише, но стражът в последния момент възстанови позиция и успя да спаси с крак.

Минута преди края на редовното време Судаков бе на добра позиция в наказателното поле и опита удар, но стражът на Италия отново внимаваше и успя да отрази. В края на двубоя Мудрик падна на тревата в противниковото наказателно поле, но главният арбитър даде знак, че няма даде дузпа за подобна ситуация.

Украйна: 12. Анатолий Трубин, 16. Виталий Миколенко, 13. Илия Забарний, 4. Александър Сваток, 2. Юхим Конопля, 6. Тарас Степаненко, 10. Михайло Мудрик, 17. Олександър Зинченко, 7. Георгий Судаков, 15. Виктор Циганков, 11. Артьом Довбик

Италия: 1. Джанлуиджи Донарума, 3. Федерико Димарко, 6. Алесандро Бонджорно, 15. Франческо Ачерби, 2. Джовани Ди Лоренцо, 18. Федерико Барела, 8. Жоржиньо, 17. Давиде Фратези, 14. Федерико Киеза, 20. Николо Дзаниоло, 10. Джакомо Распадори