Мартин Йодегаард в момента е част от състава на Норвегия, тъй като преследването на точки на клубно ниво е отложено и той се озова на линия срещу Испания в събота. "Ла Роха" спечели с 3:0 срещата, но Норвегия смята, че е трябвало да получи дузпа преди откриващия гол на Дани Олмо, след като Йодегаард бе изритан в наказателното поле изключително безразсъдно, но полузащитникът се размина с по-сериозна травма.

"Сигурен съм, че трябваше да има дузпа. Той идва с бутоните си точно на глезена ми. Но съм сигурен, че ще бъда наказан, ако кажа нещо повече. Не си правя труда да казвам нищо друго за рефера. По-добре е да не казвате нищо", сподели полузащитникът на Арсенал.

Селекционерът на Норвегия Стале Солбакен беше готов да каже повече, като коментира пред репортери за ситуацията, която можеше да промени хода на мача: "Това е чиста дузпа! Той завършва удара и не можете да го фаулирате след това. Ако съборя някого, след като топката я няма, тогава това е дузпа. Малко се отегчавам от това. Това, което виждам тук сега на повторението, е точно това, което видях от скамейката. Имаше малко арогантност. Такава е ситуацията, но не е за вярване".

Норвегия ще се завърне в игра срещу Грузия във вторник, като Йодегаард се надява да премине през този мач невредим, преди да се завърне на "Емирейтс" за домакинската среща на Арсенал с Лийдс на 1 април.