Изтеглиха жребия за плейофната фаза на Евро 2024, който бе проследен НА ЖИВО от Gong.bg. Само 3 от общо 12 отбора ще имат право да се класират по този начин на турнира в Германия. Всички срещи са в 1 мач, като при равенство има продължения и дузпи.

Първото сигурно бе, че Грузия и Люксембург се срещат в първи полуфинал, а в същата схема ще се изправят един срещу друг Казахстан и Гърция, като победителите от двете двойки ще изиграят решаващ мач помежду си. Нашата южна съседка ще бъде гост в евентуален финален сблъсък.

Исландия ще има двубой срещу Израел в полуфинален сблъсък. Украйна ще гостува на Босна и Херцеговина в другия полуфинален мач в този поток, като победителят ще бъде и домакин във финалния сблъсък. Все още не се знае къде би бил домакин Украйна поради войната, която има с Русия.

Полша и Естония ще играят в полуфинален мач, а Уелс и Финландия ще е другият сблъсък в този поток, който на хартия се очаква да е може би най-интересният, а победителят ще има правото и да е домакин във финалния сблъсък.

Всички полуфинални срещи са на 21-март, а финалните двубои ще са на 26-и март.

Жребий за плейофите на Евро 2024