Хърватия постигна много важна победа с 1:0 като гост на Армения в двубой от Група D на квалификациите за Евро 2024 в Германия. Единственият гол в срещата вкара Андрей Крамарич, като по този начин „ватрените“ събраха 10 точки и излязоха на върха в групата с равни точки с втория Турция, но хърватите имат мач по-малко. Армения пък е трети със 7 точки в актива си.

Мачът в Ереван започна н масиран натиск на гостите, като в 9-ата минута Бруно Петкович засече едно центриране от фланга, но топката профуча покрай десния страничен стълб. Така се стигна до 14-ата минута, когато след центриране на Лука Модрич от ъглов удар, топката бе отбита, но достигна до Андрей Крамарич, който я прати в долния десен ъгъл на вратата.

Попадението бе преразгледано за потенциална засада, но такава нямаше и голът остана – 1:0 за Хърватия. След почивката Хърватия продължи да е по-активният тим на терена. В 56-ата минута Огнен Чанчаревич спаси удар на Крамарич, като 5 минути по-късно нов шут на футболиста на Хофенхайм мина покрай вратата.

Три минути преди края на редовното време дълго подаване достигна до Петър Муса, който пое топката и стреля, но арменският вратар спаси и така тимът загуби само с гол разлика.