Английският нападател Хари Кейн обобщи представянето на тима в квалификационния мач за Евро 2024 срещу Република Северна Македония (1:1).

„Знаехме, че ще бъде труден мач срещу приличен отбор, който играе на терен, на който е трудно да играем в нашия стил на игра. Губехме с 0:1 през мача заради спорна дузпа. Беше приятно да съм на терена, защото винаги се опитвам да помогна на отбора, независимо дали играя 90 или 10 минути. За нас беше важно да изравним резултата - жалко, че не успяхме да вкараме втори гол. Мисля, че беше автогол, почти съм сигурен. Ако някой трябваше да вкара втория гол, това щяхме да сме ние.

В мача с Малта бяхме невнимателни с топката, а този път имахме малка грешка при контраатака и спорна дузпа. Играхме с отбор, който се очакваше да победим с 5:0 или 6:0, но те свършиха добра работа, за да елиминират Италия в плейофите за Световното първенство. Можем наистина да се гордеем с начина, по който проведохме квалификационния кръг“, каза Кейн, цитиран от BBC.

В крайното класиране Англия зае първо място в група C с 20 точки, Република Северна Македония остана на четвърта позиция с 8 пункта. Италия се класира за Евро 2024 на второ място с 14 точки, колко има и Украйна на третото място.

 

БТА / Автор: Боян Денчев