Грузия стигна до убедителен успех с 4:0 в домакинството си на Кипър в среща от група “А” на европейските квалификации. Тимът на Вили Саньол стигна до победата през второто полувреме. Отар Китеишвили откри резултата веднага след почивката, Хвича Кварацхелия се разписа в 58-ата минута. Звездата на Наполи след това асистира за попадението на резервата Леван Шенгела в 82-ата минута. В добавеното време Георгес Микаутадзе отбеляза четвърто попадение от дузпа.

Това е втори успех за грузинците в групата, като първият отново бе срещу Кипър. Тимът запази теоретически шансове за едно от първите две места, но те не са реалистични. Грузия е на четвърто място, като изостава на 5 точки от втория Испания.

Първото полувреме мина без опасни ситуации пред двете врати. Домакините доминираха, но не успяваха да намерят пролуки в сгъстената защита на съперника. В самото начало на второто полувреме те успяха да поведат. Кварацхелия задържа топката пред наказателното поле и пробва удар, който бе блокиран. Топката отиде в Китеишвили, който с хубав удар прати топката в левия долен ъгъл на вратаря на гостите.

Грузия стигна до втори гол в 58-ата минута, а негов автор бе звездата на отбора. Хварацхелия бе изведен от Чакветадзе и пусна топката покрай стража. Преимуществото на домакините бе по-сериозно през втората част и в 82-ата минута те стигнаха до трети гол. Резервата Шенгела получи топката от Хварацхелия и се разписа с удар от границата на наказателното поле. Тимът на Саньол отбеляза и четвърто попадение. Той дойде в добавеното време и бе дело на Микаутадзе от дузпа.