Килиан Мбапе беше определен за капитан на френския национален отбор след оттеглянето на вратаря Юго Лорис. Мнозина считат нападателя на Пари Сен Жермен за голямата звезда на „петлите“, но не всички в отбора са на същото мнение.

Diario Sport твърди, че футболистът на Атлетико Мадрид - Антоан Гризман, дори е обмислял да напусне националния отбор заради решението, считайки го за прибързано. Тъй като Рафаел Варан също се отказа, Гризман е почувствал, че той е реалния кандидат да вземе лентата.

БГНЕС
6 снимки

Мбапе получи тази привилегия на сравнително млада възраст от 24 години. Докато нападателят на Пари Сен Жермен без съмнение е лидер във френския отбор, то Гризман е в националния отбор на Франция много по-дълго и е също неразделна част от „петлите“. Това беше демонстрирано и от представянето му на Световното първенство в Катар.

Нападателят на Атлетико Мадрид е на 32 години и има 117 двубоя за „сините“, докато Мбапе е с около два пъти по-малко срещи - 66. Гризман все пак беше удостоен със задачата да бъде първи заместник на Мбапе, в случай на неговото отсъствие в мачовете на Франция.

Франция стартира европейските си квалификации с двубои срещу Нидерландия (24 март) и Република Ирландия (27 март).