Франция победи Ирландия с 1:0 като гост в квалификация за Евро 2024. Единственото попадение на стадиона в Дъблин вкара Бенжамен Павар в 50-ата минута. Двата отбора не изиграха особено атрактивен двубой, в който "петлите" взеха това, за което бяха дошли - три точки. 

С успеха селекцията на Дидие Дешан е едноличен лидер в група В с шест точки. Ирландия е с нула точки. 

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Първата по-интересна ситуация пред една от двете врати беше в 16-ата минута. Тогава топката стигна до Килиан Мбапе пред наказателното поле. Капитанът на "петлите" отправи силен удар, който обаче беше блокиран от защитник. В 24-ата минута Оливие Жиру се отскубна от персоналния си пазач при центриране от корнер и отправи удар опасен удар с глава, който Гавин Базуну успя да спаси. 

В 40-ата минута Антоан Гризман пропусна отлична възможност за гол. Нападателят на Атлетико Мадрид засече с глава от точката на дузпата центриране отдясно, който обаче премина покрай дясната греда. 

Пет минути след почивката Франция поведе. Мбапе получи отляво, но се забави с центрирането и опита пас, който беше пресечен от Кълън. Той също сбърка при подаването си към Найт, което позволи на Павар да отнеме топката и с топовен удар от границата на наказателното поле вкара за 0:1.

В 58-ата минута топката стигна до Найт пред наказателното поле. Халфът опита силен удар, който обаче беше блокиран. Осем минути по-късно Гризман шутира от пряк свободен удар, но не затрудни Базуну. 

В 69-ата минута Муса Диаби получи в наказателното поле, добре прибра топката и потърсия левия ъгъл, но вратарят на домакините се справи. В 90-ата минута Колинс отправи опасен удар с глава след центриране от корнер, но Менян се намеси добре и спаси.


Ирландия - Франция 0:1

0:1 Бенжамен Павар (50)

Ирландия: Базуну, Колинс, Игън, О`Ший, Коулмън, Дохърти, Кълън, Молумби, Огбене, Найт, Фъргюсън

Франция: Менян, Павар,  Конате, Упамекано, Ернандес, Камавинга, Рабио, Гризман, Коло Муани, Мбапе, Жиру