Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик е уверен, че тимът скоро ще бъде в по-добра форма след разочароващото си представяне в последните мачове и преди домакинството на Евро 2024.

"През септември всичко ще изглежда напълно различно", каза Флик на пресконференция, визирайки следващия кръг от приятелски срещи с Япония, Франция и САЩ.

"Тогава със сигурност ще видим отбор, който би трябвало да постигне успехът, който очакваме и на Евро 2024", коментира старши треньорът на германските национали.

Флик добави, че всички футболисти в състава са на линия за контролата срещу Колумбия утре вечер в Гелзенкирхен.

След равенството 3:3 срещу Украйна и загубата с 0:1 от Полша през миналата седмица, Германия ще има последен шанс срещу Колумбия, за да вземе поне една победа от трите си приятелски мача този месец.

Ханзи Флик вече бе обявил, че Илкай Гюндоган ще бъде в титулярния състав във вторник, след като полузащитникът пропусна двубоя с Украйна заради ангажиментите си с Манчестър Сити, а после получи почивка за срещата с Полша.

Флик записа само четири победи от последните 15 на тима на фона на нарастващите критики към него, а самият той заяви, че критиките към представянето на отбора са оправдани.

"Резултатите оставят малко място за нещо друго. Но ние вярваме в нашия път. Убедени сме, че това е правилната посока. Вижда се прогрес, дори на мача с Полша да се гледа негативно", каза специалистът.

Ханзи Флик обаче получи подкрепа от бившия си помощник Херман Герланд. "Винаги съм разочарован, когато чуя, че Флик не върши правилните неща. Работил съм с него, той е спечелил всичко възможно и е сред най-добрите треньори в света", категоричен бе Герланд, който работи с Флик в Байерн Мюнхен, а в момента е част от щаба на младежкия тим на Германия до 21 години.