Националният отбор на Северна Ирландия отстъпи с минималното 0:1 в домакинството си на Финландия във втори двубой за двата тима от група „H“ в квалификациите за Евро 2024. Единственото попадение реализира Бенджамин Калман в 28-ата минута.

БТА / BTA
39 снимки

Мачът няма да се запомни с много интересни ситуации, като единственият и победен гол доойпопадение дойде в 28-ата минута, когато Теему Пуки отклони топката в наказателното поле, а Бенджамин Калман нанесе удара, с който я прати в противниковата мрежа.

В 62-ата минута Дион Чарлс се разписа за домакините при корнер, но голът не беше зачетен поради негов фал в атака срещу вратаря Лукас Храдецки.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

По този начин „Суоми“ не само, че надвиха този съперник за първи път през настоящия век, но и прекъснаха серията си от пет мача без победа. Финландия записа първи успех в пресявките за Евроо 2024 и събра три точки, като по този начин се изравни с Дания, Казахстан и Северна Ирландия, които имат същия актив. Само лидерът в групата – Словения, има пълен актив от шест пункта, а последният Сан Марино остана без спечелена точка.