Бившата звезда на Левски Давиде Мариани разкри причината, поради която е предпочел да смени "Герена" с Дубай. Той е категоричен, че иска да попадне в националния отбор на Швейцария и затова е отишъл в по-силен съперник, който е пласирал свой играч дори в представителния тим на Бразилия. 

"Само до преди две години в този тим играеше Евертон, който беше повикан в състава на Бразилия. Затова съм напълно откровен - аз очаквам повиквателна за националния отбор на родината си. Мога ли да съм по-ясен от това? Аз съм най-добрият швейцарец на позицията си и го доказвам в силен отбор в Дубай, играейки всяка седмица на ниво."

"Просто проблемът е, че в Швейцарската федерация никой не си прави труда да гледа представянето на играчите в чужбина, особено в Азия. Аз играя в тим, който се бори за шампионската титла, играе и в азиатската Шампионска лига. И съм на линия всеки мач."

"И като казвам, че съм най-добрият играч на поста си в Швейцария, аз съм готов да го докажа. Но проблемът е, че никой не обръща внимание. В последните години вкарах много голове и направих много асистенции", заяви Мариани.