Отборът на Ливърпул е готов да продаде десет играчи това лято, включително Хари Уилсън, Натаниел Филипс, Джердан Шакири и Неко Уилямс, за да си осигури допълнителни средства за трансфери, пише „Eurosport“.

Уилсън е един от играчите, заедно с Шакири и Марко Груич, към които има няколко заинтересовани клубове. Уелсецът прекара последните три сезона под наем, а Ливърпул е поставил цена от 10 милиона паунда за неговите услуги. Уест Бромич и Брентфорд следят ситуацията с Уилсън, докато Бенфика също има своя интерес към крилото.

Сред по-големите имена, на които ще им бъде позволено да си тръгнат, са Шакири, Груич и Дивок Ориги. Очаква се мърсисайдци да поискат поне 20 милиона паунда за белгийския нападател, като Уест Хем и Рейнджърс имат интерес към него.

Шакири направи добри изяви с националния отбор на Швейцария по време на UEFA EURO 2020 и Ливърпул очаква да го продадат на добра цена. Смята се, че клубът му е поставил цена от около 13 милиона паунда, като Лацио е сред основните кандидати за плеймейкъра.

Груич пък е близо да напусне Ливърпул за постоянно, след като така и не успя да убеди мениджъра Юрген Клоп да му гласува доверие, като прекара последните три сезона под наем. Порто има желание да подпише за постоянно с полузащитника, след като сърбинът прекара миналия сезон под наем в тима на „драконите“, докато Сасуоло също се интересува от него, тъй като се очаква „неровердите“ да се разделят с Мануел Локатели.

Голяма част от младите таланти в тима също може да бъдат продадени, включително Уилямс, Шей Оджо, Бен Уудбърн и Тайво Авоний. Ливърпул също е готов да жертва и централния защитник Филипс, който се представи отлично през миналия сезон, когато трябваше да замества контузените Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип. Отборът на Бърнли има интерес към 23-годишния бранител. „Червените“ ще се опитат да се разделят и с ненужния вратар Лорис Кариус.

До този момент на „Анфийлд“ пристигна единствено защитникът на РБ Лайпциг Ибрахима Конате, но Клоп иска да добави още нови имена към своя отбор.

Саул Нигуес от Атлетико Мадрид беше сред вариантите за заместник на напусналия в посока Пари Сен Жермен Джорджиньо Вайналдум, но се очаква той да се присъедини към Барселона. В последните дни се твърди, че мърсисайдци следят и плеймейкъра на Лион Усем Ауар.