Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан бе ядосан заради гола на тима му в последната минута, който не беше зачетен, а можеше да донесе победата срещу Гърция в европейската квалификация, завършила 2:2.

"Все пак сме на най-високо международно ниво. Най-малкото е изненадващо, че няма система за отчитане дали топката е преминала голлинията. Това са квалификации, ами ако от този двубой зависеше класирането ни? Разговаряхме със съдиите. Те смятат, че топката е преминала на 99% голлинията, но няма видео, което да е успоредно на голлинията. Но все пак не липсата на ВАР бе причината да ни вкарат два гола за 5 минути", каза Дешан.

"След Световното първенство се отказаха някои ключови играчи. Направихме добър преход и останахме непобедени в групата. Има добър дух и извън терена. Отборът на Франция запази високо ниво, въпреки че играчите се сменят. Това е удовлетворение", каза още селекционерът.

"Има конкуренция в средата на терена. Юсуф Фофана направи добри неща на терена и в Ница, когато замени Заир-Емери. Сега вкара хубав гол. През март ще направим още промени, за да дадем възможност на повече играчи. Давам си сметка, че когато съм направил осем промени в сравнение в първия мач, това не е в полза за ядрото на тима", смята Дешан

"Ще видим какъв ще бъде жребият. С разпределението на отборите и участие на Италия и евентуално Хърватия в последната урна, ще има несигурности. Ние направихме всичко възможно да бъдем поставени в първата урна", завърши Дидие Дешан.