Босна и Херцеговина игра силно и спечели заслужено и победи с 3:0 в домакинството си срещу Исландия на старта на квалификационния цикъл за Евро 2024 в мач от група “J”.

Мачът започна перфектно за домакините и полузащитникът на Милан - Раде Крунич, взриви стадион “Билино Полйе” в град Зеница след само 14 минути игра. Голът изнерви исландците и скоро след него двама играчи от гостите си изкараха жълти картони. Първо Хакон Арнар Харалдсон в 17-ата минута и след тов Вактор Палсон в 19-ата. Бошняците се възползваха от напрежението и малко преди почивката отбелязаха втори гол. Това се случи в 40-ата минута, когато отново най-съобразителен бе Раде Крунич.

През второто полувреме доминацията на домакините продължи. Те потвърдиха това с трети гол. В негов автор се превърна Амар Дедич и го отбеляза в 63-ата минута. След това балканците задържаха инициативата и не позволиха на Исландия да се добере дори до почитен гол.

Въпреки категоричния успех бошняците не успяха да оглавят класирането в група “J”, защото в другия мач Португалия разби Лихтенщайн с 4:0 и иберийците си завоюваха първото място.