Унгария пропусна да си осигури и математически класирането за UEFA EURO 2024, след като стигна само до равенство 2:2 в гостуването си на Литва в среща от квалификациите в група „G“. „Маджарите“ показаха характер и успяха да наваксат пасив от два гола. Точни за състава на Марко Роси бяха Доминик Собослай от дузпа и Барнабаш Варга. Преди почивката Фьодор Черних и Пиюс Сирвис се разписаха за литовците.

През юни унгарците надделяха над Литва с 2:0 на „Пушкаш Арена“, но сега срещнаха доста повече трудности. Съставът на Едгарас Янкаускас натрупа самочувствие с успеха над България и искаше да затвърди възхода си срещу водача в групата.

Снимки: БГНЕС / BGNES
58 снимки

В средата на първата част грешка на Атила Шалай доведе до бърза контра на литовците и пас към Фьодор Черних. Опитният нападател напредна отляво и от петнайсетина метра откри резултата.

В 36-ата минута Гинейтис изпълни корнер и авторът на двата гола срещу България в София Сирвис беше на точното място, за да отклони топката в мрежата за 2:0.

Веднага след почивката топката попадна за трети път в унгарската врата, но попадението на Паулаускас беше отменено заради засада.

Снимки: БТА / BTA
47 снимки

В 66-ата минута „маджарите“ получиха дузпа, след като Зубас събори Салай в наказателното поле и Собослай реализира отсъдената дузпа, за да намали изоставането на тима си – 2:1.

Звездата на Унгария беше в основата и на изравнителното попадение, когато в 82-ата минута той центрира, а Варга скочи най-високо и отблизо простреля Зубас за крайното 2:2.

Въпреки това равенство, Унгария е лидер в групата с 14 точки, пред Сърбия с 13. Литва е на четвъртата позиция с 6 точки, а на дъното в подреждането е България с едва 2 точки.