Бившият аржентински нападател Серхио Агуеро заяви, че може да е част от щаба на националния отбор на страната за световното първенство по футбол в Катар, което ще се проведе в края на годината. Агуеро се е срещнал с президента на Аржентинската футболна асоциация Клаудио Тапия в понеделник.

33-годишният вече бивш футболист обяви прекратяването на състезателната си кариера през миналия декември заради сърдечни проблеми, които принудително сложиха край на изявите му на терена.

Аржентинецът разкри, че последните детайли по споразумението с местната футболна асоциация ще бъдат уточнени в следващите седмици и добави, че се надява да присъства на жребия за световното първенство, който ще се проведе на 1 април.

„Все още трябва да уточним каква ще е ролята ми, но ще бъда с отбора на Мондиала. Имахме приятен разговор с Клаудио Тапия“, заяви Серхио Агуеро пред TyC Sports.

„Искам да прекарам време с играчите. Ще бъда с отбора, разбирам се добре с момчетата. Искам да съм близо до тях и да се забавляваме. Искам да намеря начин, чрез който да помогна на националния отбор“, каза още Агуеро.

Бившият нападател на Манчестър Сити и Барселона има 41 гола в 101 мача за Аржентина, като е носил националния екип на три световни първенства и допринесе да спечелването на Копа Америка през 2021 година.

Аржентина вече си осигури място на шампионата в Катар, като заема второ място в квалификациите в зона Южна Америка, на 4 точки от лидера Бразилия.