Отборът на Шотландия победи с 2:0 тима на Грузия в мач от Група “А” на квалификациите за Евро 2024. Попаденията за състава от острова отбелязаха Калъм Макгрегър (6') и Скот Мактоминей (47').

Успехът даде изключително силен тласък на шотландците към класирането им на европейските футболни финали, защото те имат пълния комплект от 12 точки след 4 изиграни мача и имат цели 8 пункта преднина пред днешния си съперник, който заема второто място.

Иначе двата отбора изиграха двубоя под проливния ад на стадион "Хемпдън Парк" и бяха принудени да прекратят двубоя след само 11 минути игра, когато Шотландия вече водеше с гола на Калъм Макгрегър. Дори имаше идея срещата да се прекрати окончателно за вечерта и тя да се доиграе на друг стадион на следващия ден. До това обаче не се стигна и съдията прибра играчите в съблекалнята, за да ги изведе на терена отново час и половина по-късно.

Така играта бе подновена след полунощ българско време и двата отбора завършиха първото полувреме при резултат 1:0. След почивката пък шотландците вкараха отново в началото на полувремето този път чрез Скот Мактоминей, с което окончателно убиха интригата и си подсигуриха трите точки.