Отборът на Молдова шокира тима на Полша и спечели с 3:2 в мач от Група “Е” на квалификациите за Евро 2024. Поляците поведоха през първата част с голове на Аркадиуш Милик (12') и Роберт Левандовски (34'), докато молдовците стигнаха до пълен обрат след почивката с два гола на Йон Николаеску (48', 79') и едно попадение на Владислав Бабогло (84').

Загубата бе втора за “дружина полска” и постави под сериозно съмнение евентуалното им участие на европейските футболни финали догодина в Германия. Полша вече е четвърта в групата си с три точки и изостава на три пункта от второто място. Молдова пък завоюва първата си победа и е изненадващо близо до местата даващи квоти за участие на Европейското първенство.

Гостите от Полша играха силно през първото полувреме и направиха победата да им изглежда сигурна след два бързи гола на Милик и Левандовски. През второто полувреме те обаче подцениха нещата и допуснаха футболистите на Молдова да се върнат в мачаи Йон Николаеско върна един гол непосредствено след почивката. Малко след като мина час игра той вкара и второ попадение, но резултатът не бе официално изравнен, защото голът бе отменен заради нарушение в атака.

В крайна сметка логичното се случи и упротите молдовци стигнаха до втория гол, който отбеляза най-добрия на терена за домакините Николаеску. А това не бе всичко. Попадението даде още по-силен импулс за играчите на Молдова и пет минути по-късно те стигнаха до пълния обрат чрез безкомпромисния Владислав Бабогло, който донесе и победата за своите.