Нови скандални разкрития за организацията на Мондиал 2022 в Катар бяха публикувани днес. Според източници на английския вестник The Mail on Sunday, катарските власти са прикрили смъртта на десетки строителни работници, които са били ангажирани в изграждането на новите стадиони за предстоящото световно първенство.

Разкритията са били направени от лекар, който многократно е бил викан да констатира смъртта на работници, която често е била причинена от токов удар или падане от високо. В много от тези случаи обаче, телата на работниците са били на места, отдалечени от строителните площадки.

Подозренията на въпросния лекар, чието име не се съобщава от съображения за сигурност, се засилили от факта, че при всеки един от случаите, първи на място са пристигали полицаи.

Според думите на медика, някои от починалите са били мъртви от дни, когато той е бил викан, за да констатира смъртта. Той също твърди, че медицинските лица не са имали правото да посочат причина за смъртта на работниците, като на всички в смъртния акт е записвано едно и също – „белодробна недостатъчност”.