Гърция постигна изключително важна победа в евроквалификациите, като спечели с 2:0 като гост на Ейре в мач от група "B". Головете за елините паднаха още през първата част, като се разписаха Йоргос Якумакис (20') и Йоргос Масурас (45+4').

Домакините имаха шанс да поведат рано, като в 5-ата минута Евън Фъргюсън пробва далечен шут, но за нещастие на нападателя на Брайтън топката срещна гредата на Одисеас Влаходимос.

Гърция обаче откри резултата в 20-ата минута. Константинос Цимикас центрира чудесно отляво и Йоргос Якумакис с мощен удар с глава не остави шансове на вратаря на Ейре Гавин Базуну. Домакините опитаха да реагират, но опасен удар на Огбене бе блокиран. Гърците пък можеха да удвоят в 37-ата минута, когато Якумакис изведе Димитрис Пелкас, но ударът му бе спасен самоотвержено от стража на Ейре.
В продължението на първата част обаче южните ни съседи нанесоха втори удар по домакините. След добра контраатака тново Йоргос Якумакис подаде добре към Пелкас, той не успя да стреля добре, но топката попадна в Йоргос Масурас, който с премерен шут направи 0:2.

Втората част бе далеч по-спокойна откъм ситуации. В 53-тата минута Пелкас можеше да направи резултата за гърците класически, но шутът му се отклони в защитник на Ейре. Отново тимът на Густаво Пойет имаше възможност да покачи аванса си, но ударът с глава на резервата Фотис Йоанидис в 75-тата минута от добра позиция бе неточен. В края на срещата Ейре опита стихиен натиск след няколко изпълнени корнера, но така и не успя да върне поне едно попадение.

Така Гърция записа втора поредна победа и направи огромна крачка към класиране за Евро 2024, като тимът ще срещне вкъщи в пряк сблъсък за второто място  Нидерландия през следващата седмица. Ейре пък записа трета поредна загуба в групата и няма никакви шансове за класиране.