Националният отбор на Полша не срещна трудности при домакинството си на Андора и го победи с класическото 3:0 в двубой от втория на световните квалификации за Катар 2022 година от група I.

„Дружина полска“ контролираше двубоя през всичките 90 минути и можеше да завърши и с по-изразителна победа, след като тимът отправи цели 26 удара. Гостите бяха ограничени до едва един изстрел, при това неточен, през цялата среща.

Голямата звезда на домакините Роберт Левандовски откри в 30-ата минута след асистенция Мачей Рибус.

До почивката удар с глава на Аркадиуш Милик мина над гредата, а удар  на Леванодовски замалко не се превърна в куриозно попадение, след като топката мина между краката на вратаря на Андора, но не пожела да влезе и във вратата му.

В 55-ата минута отново Левандовски се разписа, за да направи резултата 2:0.

Малко след час игра удар на Кжиштоф Пьонтек бе изчистен от голлинията.

Крайният резултат пък бе оформен от Карол Свидерски след подаване на Камил Гросицки две минути преди края.

С този успех Полша вече има 4 точки след два мача и се намира на третата позиция. Андора са с актив от нула точки. След три дни Левандовски и компания гостуват на лидера Англия, докато Андора приема Унгария.

В другата среща от групата именно „маджарите“ се справиха с 3:0 като гости на аутсайдера Сан Марино. Така те имат същия актив от точки, като този на Полша.