Австрия стартира квалификациите за Евро 2024 с разгромна домакинска победа с 4:1 над Азербайджан в първи мач от група „F“.

Мачът се движеше сравнително равностойно до 28-ата минута, когато домакините нанесоха двоен удар за по-малко от две минути. Тогава Марсел Забитцер пое страхотен пас в наказателното поле и прати топката в средата на вратата.

После при изпълнението на центъра почти мигновено гостите загубиха притежанието и Михаел Грегорич направи страхотен пробив, след което влезе в наказателното поле и с хубав удар в долния ляв ъгъл преодоля вратаря Юсиф Иманов за 2:0.

В началото на второто полувреме австрийците решиха всичко с трети гол. Авторът на първия гол Марсел Забицер изпълни чудесен пряк свободен удар и завъртя топката в горния ляв ъгъл на вратата.

Азербайджан вкара почетен гол в 64-ата минута чрез Емин Махмудов, но само пет минути по-късно - в 69-ата, Забицер центрира от сериозна дистанция, а Кристоф Баумгартен засече, за да върне разликата от три гола и по този начин оформи крайния резултат.

Австрия е начело в групата, следван от Белгия, който победи с 3:0 като гост Швеция. За австрийците предстои още едно домакинство в квалификациите – на Естония, докато Азербайджан гостува на Швеция на 27.03.