Позагубен в шведския футбол и играе за местния Йостерлен, Фреди Аду е главен герой в подкаст в САЩ, където анализира своята кариера в няколко епизода. В последния епизод той говори за престоя си в Бенфика, клубът, за който счита, че е „най-голямата грешка в живота”.

„Това беше най-голямата ми грешка – да напусна Бенфика и да отида под наем в Монако. Казвам го от сърце. Ако трябваше да го направя наново, нямаше. Имах три треньора за година в Бенфика. В този момент смятах, че отборът не функционира и исках да се разкарам възможно най-скоро. В крайна сметка обаче се превърна в най-лошото решение”, каза Аду, след което обясни.

„Присъединих се в Бенфика по същото време, когато дойде и Анхел Ди Мария. В първата година аз се представях по-добре от него и играех по-добре. След това дойде престоят ми в Монако, а Ди Мария остана в Бенфика. И познайте какво? Той получи шанс да играе при последния треньор и малко след това стана титуляр. А аз? Аз приключих наема си във втория отбор на Монако. Разбирате ли ме какво имам предвид? Направих възможно най-лошото решение в кариерата ми и за това съжалявам”, потвърди Фреди Аду.