Валенсия направи голяма крачка към осминафиналите на Лига Европа, след като победи с 1:0 като гост Стоук Сити в първия мач от 1/16-финалите на турнира.

Мачът започна с шанс за домакините, които в 1-та минута можеха да поведат, когато Уолтърс се пребори за една топка с Рами, след което стреля, но в страни от вратата на Гуаита.

Първата възможност пред футболистите на Валенсия се откри в 21-та минута, когато Хонас стреля опасно, но Бегович спаси. Седем минути по-късно първо Матийо, а след това и Пиати пропуснаха да се разпишат.

Валенсия поведе с 1:0 в 36-та минута, когато Мехмет Топал с много хубав удар прати топката във вратата на Бегович, който нямаше какво да направи.

Валенсия можеше да поведе с 2:0 в 39-та минута, но след удара на Тино Коща топката мина в страни от вратата на Стоук Сити.

През второто полувреме играчите на Валенсия продължиха да диктуват случващото се на терена и в 71-та минута след удар на Фегули топката срещна десния стълб на вратата на Бегович.

До края на мача Валенсия успя да задържи преднината си от един гол. Мачът реванш на „Местая“ е след една седмица.

Хановер обърна развоя на мача с Брюж, за да стигне до минимална победа с 2:1.

Брюж поведе с гол на Лестиен в 50-та минута, но с голове на Собиех в 73-та минута и Шлаудраф в 80-та минута от дузпа донесоха победата за Хановер.


szólj hozzá: STK0-1VAL