Ливърпул загуби от Селтик с 0:1 последната от своите летни контроли седмица преди старта на сезона във Висшата лига. Приятелският мач се игра на стадион „Авива“ в Дъблин, който за първи път от построяването си през 2010 година бе продаден изцяло (50 хиляди места).

Мърсисайдци имаха превъзходство през целия двубой, който бе първи за нападателя Даниел Стъридж. Английският национал пропусна всички предишни мачове на своя тим от подготовката, а днес се появи като резерва на почивката.

Много преди нейното идване обаче „детелините“ успяха да разпечатаг вратата на Симон Миньоле. В 12-ата минута Стюърт Даунинг не се справи особено успешно с изчистването на една топка, която попадна в краката на Амидо Балде. Роденият в Гвинея-Бису португалец стреля точно, Миньоле закачи кълбото, но то все пак премина голлинията.

До края Ливърпул натисна сериозно съперника си, като за пореден път Филипе Коутиньо изпъкна над всички, но англичаните така и не успяха да се разпишат. Статични положения също не свършиха работа, като в края на мача „червените“ изпълниха няколко поредни корнера, но без особена опасност за Селтик.

Мърсисайдци стартират кампанията си във Висшата лига с домакинство на Стоук Сити следващата събота.