Челси постигна впечатляваща победа над Гент с 4:2 в мач от турнира на "Стамфорд Бридж". Домакините откриха резултата в 12-та минута с гол на Ренато Вейга, а след това Педро Нето удвои в 46-та минута. Гент отговори с попадение на Цуйоши Уатанабе в 50-та минута, но Челси бързо възстанови предимството си с голове на Кристофър Нкунку в 63-та и Киърън Дюсбъри-Хол в 70-та минута. Краното 4:2 оформи Генделман в последната минута от редовното време.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Мачът на „Стамфорд Бридж“ започна с изключително настъпателна игра на Челси, като домакините не оставиха шанс на Гент да организира играта си в първите минути. Постоянните атаки на лондончани поставиха отбора от Белгия под сериозно напрежение.

Началният щурм на Челси най-накрая даде резултат и в 12-та минута домакините откриха резултата. Ренато Вейга връхлетя върху висок пас, изпратен от Михайло Мудрик и с прецизен удар с глава отблизо преодоля вратаря на Гент, като топката намери десния ъгъл на вратата.

В 20-та минута Челси създаде ново опасно положение. Педро Нето намери Киърън Дюсбъри-Хол с елегантен пас, но младият футболист не успя да се възползва от ситуацията. Ударът му от ръба на наказателното поле премина на сантиметри от дясната греда и резултатът остана непроменен. Домакините продължават да доминират в мача, като атаките им не спират.

Първата истинска възможност за Гент се появи в 33-та минута, когато Арчи Браун овладя подаване и реши да отправи удар от границата на наказателното поле. Неговият низък шут обаче бе насочен право в ръцете на Филип Йоргенсен, който без проблеми спаси топката, а само 2 минути по-късно Гудьонсен не се поколеба и отправи мощен удар от ръба на наказателното поле, но късметът не бе на негова страна, тъй като топката премина малко над напречната греда

Второто полувреме започна по мечтан начин за Челси. след като в 46 минута, след като Аксел Дизази показа своето футболно майсторство с чудесен извеждащ пас, който намери Педро Нето пред наказателното поле. Без колебание, Нето изстреля удар от движение, който се настани в горния десен ъгъл на вратата за 2:0.

Гент реагира мигновено на гола на Челси и в 50-ата минута върна интригата в мача! Андри Гудьонсен изпрати висок пас в наказателното поле, насочвайки топката към Цуйоши Уатанабе. Японският нападател надскочи защитник и с удар отблизо прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 2:1.

В 63-ата минута Челси демонстрира впечатлявaщо нападение, след като Ренато Вейга направи отлично подаване, намирайки Кристофър Нкунку в наказателното поле. Без да се колебае, Нкунку отправи бърз и точен удар в средата на мрежата, оставяйки вратаря на Гент без никакви шансове. Резултатът вече е 3:1 в полза на "сините" от Лондон!

Само 7 минути по-късно Челси увеличава преднината си след гол на Киърън Дюсбъри-Хол. Той се възползва от отскочилата топка в наказателното поле и с точен нисък удар в средата на вратата преодоля вратаря на Гент за 4:1.

В 77-ата минута Челси изпусна невероятен шанс да увеличи аванса си, след като Педро Нето изпълни ъглов удар. Двамата играчи на домакините се разминаха на сантиметри от топката и от това да я изпратят в мрежата на Гент.

В последната минута от редовното време, след прекрасно подаване в наказателното поле, Генделман демонстрира футболно майсторство и преодоля вратаря на Челси с елегантен удар за 4:2.

 

FT! ЧЕЛСИ - ГЕНТ 4:2

1:0 Вейга 12'

2:0 Дизази 46'

2:1 Уатанабе 50'

3:1 Нкунку 63'

4:1 Дюсбъри-Хол 70'

4:2 Генмелман 90'

Стадион: Стамфорд Бридж

Съдия: Д. Шлагер

Състави:

Челси: Йоргенсен Ф., Адарабиойо Т., Бадиашил Б., Вейга Р., Дизази А., Дюсбъри-Хол К., Жоао Феликс, Казадей Ч., Мудрик М., Нето П., Нкунку К.

Гент: Роф Д., Браун А., Гамбор Ю., Гудьонсен А., Делорж-Книпер М., Ито А., Митрович С., Сурдес Ф., Торунарига Дж., Уатанабе Ц., Фадига Н.