Манчестър Юнайтед записа рутинна победа с 2:0 над Кристъл Палас в отложен мач от 30-я кръг на Висшата лига. С успеха Юнайтед се доближи на точка от четвъртия Арсенал, който обаче е с мач по-малко и на две от третия Манчестър Сити. Тимът на Луис ван Гаал събра 59 точки с четвъртата си победа от последните пет мача, а „артилеристите“ са с 60 точки в актива си.

Съставът на Кристъл Палас пък трябваше да си примири с поражението, след като бе без загуба в последните си четири двубоя. Палас има 39 точки на 16-ото място във временното класиране в Англия.

Попаденията за домакините паднаха в 4-ата и 55-ата минута, като първо Деймиън Дилейни си отбеляза автогол, а през второто полувреме Матео Дармиан направи резултата 2:0.

Двубоят започна щастливо за Юнайтед, след като Дилейни се опита да пресече пас към Маркъс Рашфорд в наказателното поле на Кристъл Палас, но изпрати топката в собствената си врата.

Пет минути по-късно Хуан Мата можеше да удвои средно разстояние, но ударът му нямаше достатъчно сила.

В 23-ата минута Антони Марсиал отправи обещаващ удар, но аржентинският страж на Палас Хулиан Сперони спаси вратата си. Масиал пропиля още една възможност в 40-ата минута, след като отново не успя да преодолее Сперони.

След почивката обаче Манчестър Юнайтед все пак стигна до второ попадение. Матео Дармиан бе точен в 55-ата минута, правейки резултата 2:0.

В 62-ата и Маркъс Рашфорд можеше да се разпише, но отправи слаб удар, а в 81-ата Мемфис Депай стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран от защитник на Кристъл Палас. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS