Борещите се за своите места във Висшата лига на Англия – Нюкасъл и Брайтън, направиха нулево равенство в последен мач от съботната програма в Англия. „Чайките” доминираха в голяма част от срещата, а близо до гол бе резервата Аарън Конъли, но прехвърлящият му удар бе изчистен от голлинията заради Фабиан Шер, който акробатично извади топката преди да влезе във вратата.

Това бе пореден мач на Нюкасъл Юнайтед, в който отборът не очарова пред не докрай пълния „Сейнт Джеймсис Парк”. Анди Керъл пък се завърна в игра за „джордитата”, влизайки като смяна за първи път от декември 2010-а година. Въпреки това нападателят на „свраките” не успя да спомогне с нищо за своя отбор по време на десетминутния си престой на терена.

Нюкасъл пък все още не може да вземе успех у дома под ръководството на Стив Брус и настроението у фенове не е добро. Празните седалки на стадиона можеха да се видят навсякъде, след като тече протест срещу Майк Ашли и апатичната игра, която показва отборът.

Домакините имаха четири точни удара, но всички бяха рутинно спасени от Мат Райън. Два от големите шансове за тях бяха преди 80-ата минута, когато Мигел Алмирон отправи удар, но стражът на Брайтън спаси лесно.