Новакът Брентфорд постигна третата си победа в първенството от началото на сезона, след като надделя с 2:1 над Уест Хам в лондонско дерби, играно на стадиона на "чуковете". 

Още в третата минута удар на Мбемо срещна гредата. Веднага след това французинът имаше нов шанс, но изстрелът му с глава премина на сантиметри встрани. В 11-ата минута и Фабиански трябваше да се намесва след шут на Тони от около 11 метра.

Много по-доброто начало на „пчеличките“ даде резултат в 20-ата минута. Фабиански изби удар на Канос, но топката стигна до Мбемо, който от 4-5 метра направи добавка. Стражът на Уест Хам отново направи всичко възможно да избие, но технологията на голлинията показа, че топката е във вратата.

Едва след гола във вратата си Уест Хам заигра по-активно и започна да атакува по-сериозно, но играчите на Томас Франк се защитаваха добре и се оттеглиха на почивка с гол аванс.

Лондончани започнаха много по-добре второто полувреме. Натискът се усилваше с всяка изминала минута, но отбраната на Брентфорд удържаше до 80-ата минута, когато Кресуел центрира от корнер, Райс отклони с глава, след което Джаред Боуен с мощен шут направи 1:1.

Вместо да стигне до пълен обрат обаче, тимът на Мойс допусна гол в добавеното време. В 94-тата минута Фабиански изби удар на Янсон с глава, след което резервата Уиса направи технична добавка, с която донесе трите точки на Брентфорд.