Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт призна, че „има много да мисли“ относно състава си до началото на Европейското първенство в Германия следващото лято. Вчера „Трите лъва“ сложиха край на квалификационната си кампания с равенство 1:1 срещу Северна Македония, в което шанс получиха Рико Люис от Манчестър Сити и Коул Палмър от Челси.

„Най-вълнуващото нещо е, че ни предстои жребият за Европейското на 4 декември и ще знаем какво ни очаква. Но ще имам да следя много играчи. Трент отново се справи отлично в халфовата линия, Рико и Коул вече са част от състава, така че имам много да мисля“, коментира след двубоя Саутгейт, който засипа с похвали Рико Люис.

Англия спечели своята квалификационна група с 20 точки, шест повече от втория Италия.

„Искахме да видим някои различни неща, така че научихме, както от мача, така и от резултата. Доволен съм от прогреса на тима. Ако някой ми беше казал в началото, че в квалификациите ще имаме осем победи и две равенства, щях да се съглася. Македонците спечелиха точка и от Италия, така че си е напълно тяхна заслуга този резултат. Мисля, че направихме много неща добре, но винаги има място за подобрение. Разбира се, че може да искаме 10 победи от 10 мача, но малко отбори може да го направят“, каза още селекционерът.

„Беше труден мач за Уоткинс - малко пространства, защита от петима и не бяхме способни да създадем положения за него. Но той се справи добре. не е лесно при тези обстоятелства, но това е международният футбол“, оправда той нападателят на Астън Вила.

През март отборът ще има приятелски мачове с Бразилия и Белгия, преди Саутгейт да определи 23-ата футболисти за европейските финали в Германия.