Английските клубове бяха посъветвани да пуснат играчите си в почивка и да не започват тренировки поне до средата на май. Със специално писмо от председателя на Английската футболна лига - Рик Пари, бе предложено футболистите от Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2 да излязат в почивка поне до средата на май. Тренировките трябва да бъдат възобновени след 16-и май, ако няма ново нареждане от правителството. 

Предложението включва мачовете да започнат през юни, като ще имат на разположение 56 дни за завършване на сезона, което трябва да се случи през август. Това означава, че в рамките на 2 месеца и половина ще бъдат изиграни точно 113 срещи. 

В писмото се споменава още, че плейофите ще бъдат играни както обикновено - с полуфинал в 2 мача и финал във всяка дивизия. Много е вероятно митичният "Уембли" да не може да приеме финалите. 

До всеки клуб е изпратено самостоятелно писмо, в което се съветват да изпратят служителите си в отпуск сега, тъй като е малко вероятно да има такъв между края на настоящия и началото на следващия сезон.